Jul 24, 2020

Web konferencija „Poticanje poduzetništva utemeljenog na znanju i novim tehnologijama“

Kroz dugogodišnja iskustva i primjere kolega iz Rijeke i Varaždina na ...
May 08, 2019

Obavijest o početku radova

  U okviru projekta Poduzetnički inkubator za visoke tehnologije Sveučilišta u Splitu ...
Oct 20, 2017

Predstavljen projekt Tehnološkog parka u Splitu

Na splitskom FESB-u danas je predstavljen projekt “Razvoj poduzetničkog inkubatora za ...

Web konferencija „Poticanje poduzetništva utemeljenog na znanju i novim tehnologijama“

Jul 24, 2020 12h

Web konferencija „Poticanje poduzetništva utemeljenog na znanju i novim tehnologijama“ održat će se 24. srpnja s početkom u 12 sati. Kroz dugogodišnja iskustva i primjere kolega iz Rijeke i Varaždina na ovoj jednosatnoj konferenciji cilj je predstaviti potencijal infrastrukture i pružiti svima priliku za sudjelovanje u diskusiji.

Prvi razgovor, na temu Iskustva inkubacije i podrške tvrtkama, vodit će Boris Golob, direktor Step Ri znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci (step.uniri.hr) i Karlo Kukec, direktor Tehnološkog parka Varaždin (techpark.hr), dok će drugi razgovor na temu Mogućnosti korištenja Zakona o državnoj potpori za istraživačko-razvojne projekte biti predvođen Brunom Radojicom, voditeljem službe za inovacije iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Razgovore će moderirati Nikola Balić, voditelj projekta UNIST Tehnološki park.

Veselimo se Vašem odazivu na ovaj virtualni događaj, a svi zainteresirani se mogu prijaviti na sljedeći link:Prijavi se!Virtualni event će se održati na platformi Microsoft Teams, a link za sudjelovanje svi registrirani sudionici primit će 23. srpnja, dan prije događanja.

Projekt Poduzetnički inkubator za visoke tehnologije Sveučilišta u Splitu (KK.03.1.2.01.0029) je financiran iz Europskih strukturnih investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. u iznosu od 19.831.733,13 Kn u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Join This Event

Obavijest o početku radova

May 08, 2019 9h

 

U okviru projekta Poduzetnički inkubator za visoke tehnologije Sveučilišta u Splitu (KK.03.1.2.01.0029), dana 08.05.2019.godine  u 09:00 sati na gradilištu budućeg Poduzetničkog inkubatora za visoke tehnologije Sveučilišta u Splitu na adresi Matoševa 56, Split započinje izvođenje radova i uvođenje izvođača u posao u okviru istoimenog projekta. Projekt je financiran iz Europskih strukturnih investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. u iznosu od 19.831.733,13 Kn u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

 

Join This Event

Predstavljen projekt Tehnološkog parka u Splitu

Oct 20, 2017 12:00 AM - 14:00 PM

Na splitskom FESB-u danas je predstavljen projekt “Razvoj poduzetničkog inkubatora za visoke tehnologije Sveučilišta u Splitu”.

Radi se o kapitalnom projektu za Grad Split koji je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Poziva ‘Razvoj poslovne infrastrukture’, za koji su odobreni prihvatljivi troškovi od 20 milijuna kuna, dok je maksimalni iznos bespovratnih sredstava 19,83 milijuna kuna. Riječ je o najvećem pojedinačnom iznosu do sada odobrenom za neki javni projekt u Splitu.

Projektom će biti stavljen u funkciju prvi inkubator za visoke tehnologije u Republici Hrvatskoj, s nositeljem UNIST Tehnološki park d.o.o. Split, u stopostotnom vlasništvu Sveučilišta u Splitu. Iz ovoga prvenstveno izvire briga prema potrebi razvoja područja visokih tehnologija na području Splitsko-dalmatinske županije i šire regije, s obzirom da jedino Sveučilište u Splitu posjeduje adekvatne znanstveno-istraživačke, stručne i visokoškolske kapacitete u STEM i drugim područjima visokih tehnologija na području cijele Dalmacije.

Projekt će se realizirati u prostoru bivšeg OH doma u Spinutu. Između ostalog, ‘Inkubator’ će imati 140 smještajnih jedinica za zaposlenike, 26 modularnih ureda, jedan co-workingprostor s 45 radnih mjesta…, a voditelj projekta je Krešimir Budiša.

Predstavljanju su prisustvovali gradonačelnik grada Splita, Andro Krstulović Opara i rektor Sveučilišta u Splitu, prof.dr.sc. Šimun Anđelinović.  Podršku projektu iskazat će i vodeći ljudi dviju uspješnih tehnoloških tvrtki iz regije – Mate Rimac, direktor tvrtke Rimac automobili d.o.o. (10. na Deloitteovoj listi 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u srednjoj Europi, 1. u Hrvatskoj) te direktor tvrtke Profico d.o.o.  (28. na Deloitteovoj listi za srednju Europu, 4. u Hrvatskoj.), Mateo Perak.

Join This Event